Medium care opname 2019-11-29T13:21:56+00:00

Medium care opname

In onze praktijk hebben we regelmatig huisdieren in de opname zitten. De dagopnames voor operatiepatiënten zijn bij de meesten van u wel bekend. Als u uw huisdier komt brengen voor een operatie wordt hij/zij opgenomen in de praktijk. In de meeste gevallen starten we de operatie vrij kort na binnenkomst. Tot die tijd wordt uw huisdier opgenomen in een van onze opname hokken. Na de operatie komen de huisdieren onder ons toeziend oog in de opname. Temperatuur, ademhaling en algehele toestand worden continue in de gaten gehouden. Pas als uw huisdier goed wakker is en op temperatuur is, is het verantwoord om hem/haar weer naar huis te laten gaan.

Er zijn meerdere situaties waarbij we een huisdier opnemen, bijvoorbeeld; ter observatie, maar ook bij aandoeningen waarbij het bewaken van de patiënt erg belangrijk is en we ervoor kiezen om dat bij ons in de praktijk te doen met ervaren paraveterinairen en dierenartsen. Denk bijvoorbeeld aan trauma (TGV ongeluk), plaskater, infuus patiënten (bv. acuut nierfalen, braken en diarree), quarantaine wanneer nodig. Ook hebben wij de mogelijkheid om benauwde patiënten op te nemen in een zogenaamde zuurstofkooi. Dit is een opname hok die met een speciale deur afgesloten wordt, zodat wij extra zuurstof in het hok kunnen toedienen. Dieren met long of hartproblemen hebben hier veel profijt van. Het monitoren van de patiënt, ademhaling, pols, eet-en drinkgedrag zijn allemaal van belang om het herstel van uw huisdier goed te begeleiden. Het belang van het geven van medicatie op het juiste moment en soms dwangvoeren kunnen ook redenen zijn voor opname. We doen onze uiterste best om te zorgen dat uw huisdier zich toch enigszins thuis voelt bij ons. We geven ze een lekker kleedje of mandje en voor de kattenopvang maken we gebruik van een verdamper die zorgt dat uw kat zich (hopelijk) meer op zijn gemak voelt. Verder kletsen we de hele dag met de opname patiënten en gaan we ook regelmatig even een aai of een knuffel geven zodat we niet alleen komen om wat “vervelends” te doen. Vanzelfsprekend is uw huisdier thuis het beste af, maar soms is opname echt beter. U kunt uw huisdier altijd komen bezoeken. Het beste is om (telefonisch) een tijd af te spreken zodat de assistente of de dierenarts tijd kan vrij maken om wat zaken met u te bespreken.

Medium care is géén intensive care. ’s Nachts zijn we in principe niet op de praktijk aanwezig. Als de behandelende dierenarts het noodzakelijk vindt zal een van ons ook ‘s nachts nog een keer polshoogte gaan nemen bij de patiënt en controleren hoe de stand van zaken is.

X