Ons laboratorium 2019-11-29T14:00:14+00:00

Ons laboratorium

Doordat we een uitgebreid laboratorium hebben, met veel “in huis” apparatuur, kunnen we veel onderzoeken zelf doen. Het grote voordeel hiervan is dat we sneller een uitslag hebben. In tegenstelling tot het opsturen van bloed, ontlasting of urine naar een laboratorium, waar je soms 1-7 dagen moet wachten voordat er een uitslag bekend is.  Een snellere uitslag betekend dat we sneller een diagnose kunnen stellen en dus ook sneller een behandeling kunnen starten. Dit is een groot voordeel voor de gezondheid van uw huisdier. We hebben zelf de mogelijkheid om een compleet bloedonderzoek te verrichten (chemie en bloedbeeld). Zo kunnen wij, bijvoorbeeld; nierwaardes, leverwaardes, elektrolyten en schildklierwaardes zelf bepalen. Daarnaast kunnen wij zelf het bloedbeeld bepalen (rode en witte bloedcellen). Ook doen wij zelf microscopisch onderzoek van ontlasting, urine, oorswab en huidafkrabsels. En voor een schimmelkweek, urinekweek en ontlasting onderzoek, bijvoorbeeld; op giarda, kunt u ook bij ons terecht.

Ook kunnen wij voor u een Vaccicheck uitvoeren. U kunt meer lezen op https://www.dierenkliniekkruizinga.nl/info/hond/vaccicheck/.

Er blijven helaas altijd onderzoeken die niet door ons uitgevoerd kunnen worden. Onderzoeken die wij niet zelf kunnen uitvoeren, zoals pathologisch onderzoek (onderzoek naar bijvoorbeeld gezwellen), cytologie en de meer specialistische bloedonderzoeken, bijvoorbeeld; onderzoek naar besmetting op buitenland parasieten en onderzoek naar een Atopie, sturen wij door naar Vet Med of naar de Faculteit diergeneeskunde.

Wij zien ons laboratorium als een grote toegevoegde waarde voor onze praktijk. En zeer belangrijk, voor het gezond houden van uw huisdier.

X