Ons laboratorium 2018-03-28T09:38:32+00:00

Ons Laboratorium

Doordat we een uitgebreid laboratorium hebben met veel ” ín huis” apparatuur kunnen we veel onderzoeken zelf doen. Het grote voordeel hiervan is dat we sneller een uitslag hebben. In tegenstelling tot het opsturen van bloed of ontlasting/urine naar een laboratorium, waar je soms 1-7 dagen moet wachten voordat er een uitslag bekend is.  Een snellere uitslag betekend dat we ook sneller een diagnose kunnen hebben en dus ook sneller een behandeling instellen. Dit is een groot voordeel voor de gezondheid van uw huisdier. We hebben de mogelijkheid om een compleet bloedonderzoek te verrichten (chemie en bloedbeeld). Zo kunnen wij bijvoorbeeld nierwaardes, leverwaardes, elektrolyten en schildklierwaardes zelf bepalen. Ook kunnen wij zelf het bloed beeld bepalen (rode en witte bloedcellen).  Verder doen wij zelf microscopisch onderzoek van ontlasting, urine, oorswab en huidafkrabsels. Ook voor een schimmelkweek/urine kweek en ontlasting onderzoek bijvoorbeeld op giarda, kunt u bij ons terecht.

Ook voor de Vaccicheck kunt u bij ons terecht. U kunt meer lezen onder info->hond->vaccinatie->vaccicheck.

Er blijven helaas altijd onderzoeken die niet door ons uitgevoerd kunnen worden. Voor de onderzoeken die wij niet zelf kunnen doen, zoals pathologisch onderzoek (onderzoek naar bijvoorbeeld gezwellen), cytologie en de meer specialistische bloedonderzoeken. Bijvoorbeeld onderzoek naar besmetting op buitenland parasieten en onderzoek naar een Atopie, sturen we naar Vet Med of naar de Faculteit diergeneeskunde.

Wij zien ons laboratorium als een grote toegevoegde waarde van onze praktijk en zeker ook zeer belangrijk voor het gezond houden van uw huisdier.

X